| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Wołowina z fasolą po meksykańsku |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.67  Składniki: 40 dkg młodej wołowiny, 
3 plasterki boczku wędzonego, 
puszka czerwonej fasoli (40 dkg), 
puszka pomidorów w zalewie (40 dkg), 
cebula (10 dkg), 
2 duże ząbki czosnku, 
zielona papryka (25 dkg), 
łyżka oliwy, 
łyżeczka cukru, 
przyprawa chili, 
sól, 
pieprz.
 
  |  
	Opis przygotowania: Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż obrany czosnek. Mięso z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni teflonowej, na rozgrzanej oliwie. Fasolę osacz, a zalewę zagotuj. Podsmażoną wołowinę przełóż do wrzącej zalewy i duś na małym ogniu pod przykryciem. 
Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i potnij w kostkę, a pomidory rozgnieć widelcem. Do miękkiej wołowiny dodaj fasolę i przyprawy, a na 15 minut przed końcem duszenia - paprykę i pomidory z zalewą. Dopraw do smaku wedle uznania. 
Podawaj z makaronem (wstążki) lub z pieczywem. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia meksykańska |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  	 |  
		| Przepis czytano już 15691 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |