Jaja zapiekane po hiszpańsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 8 Ocena: 3.50 Składniki: - 6 jaj
- 3 łyżki posiekanej cebuli
- 3 łyżki posiekanej papryki
- 4 łyżki masła lub oleju
- 4 łyżki tartej bułki
- 0.5 szkl. utartego sera żółtego
|
Opis przygotowania: Cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia. Ostrożnie wbić jaja na jarzynki. Wymieszać bułkę z serem, posypać jaja, wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika (170°C), piec do ścięcia się jaj. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 12269 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |