Duszone grzyby z kaszkawał |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 0.5 kg grzybów,
1 szkl. roztopionego masła,
0.5 pęczka świeżego koperku,
1 łyżeczka mielonego pieprzu,
150 g startego sera kaszkawał (można go zastąpić serem żółtym),
sól.
|
Opis przygotowania: Pokroić grzyby w kawałeczki, lekko posolić i dusić w maśle. Co kilka minut dolewać trochę wody. Gdy grzyby zmiękną, zdejąć je z ognia i dodać posiekany koperek oraz pieprz mielony. Nakłożyć grzyby do czterech talerzy i posypać startym serem. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 8082 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |