przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Duszone grzyby z kaszkawał

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
0.5 kg grzybów,
1 szkl. roztopionego masła,
0.5 pęczka świeżego koperku,
1 łyżeczka mielonego pieprzu,
150 g startego sera kaszkawał (można go zastąpić serem żółtym),
sól.

Opis przygotowania:
Pokroić grzyby w kawałeczki, lekko posolić i dusić w maśle. Co kilka minut dolewać trochę wody. Gdy grzyby zmiękną, zdejąć je z ognia i dodać posiekany koperek oraz pieprz mielony. Nakłożyć grzyby do czterech talerzy i posypać startym serem.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 8082 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin