| Baranina po bułgarsku | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
- 1 udziec barani
 - 2 ząbki czosnku
 - 3 łyżki oliwy
 - tymianek
 - bazylia
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ponakłuwać udziec ostrym nożem i naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Posolić, a następnie cały udziec posmarować oliwą. Posypać przyprawami. Przygotować ognisko z dobrze rozżarzonymi szczapami drewna (najlepiej z drzew liściastych). Nadziać udziec na rożen, piec 1.5 h.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9871 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |