Kotlety z rusztu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 kotletów bez kości
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
- 3 - 4 łyżki soku cytrynowego
- po 0.5 łyżeczki rozmarynu i cząbru
- 1 liść laurowy
- pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Rozbić kotlety. Posmarować kotlety przyprawami, ułożyć w słoiku i zalać oliwą. Pozostawić w chłodnym miejscu na noc. Kotlety polać sokiem cytrynowym przed położeniem na ruszt. Tak przygotowane kotlety można tez piec w silnie nagrzanym piekarniku. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 7478 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |