Biszkopt na białkach |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 6 białek
- 6 dag (3 łyżki) mąki
- 12 dag ( 1/2 szklanki) cukru
- cukier waniliowy lub esencja zapachowa
- tłuszcz i papier do formy
|
Opis przygotowania: Przesianą mąkę zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę. Dodać mąkę z cukrem, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 30-40 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 7615 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |