przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krupnik korzenny

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 30 dkg miodu
- 0.5 l spirytusu
- 0.25 l wody
- 0.25 laski wanilii
- szczypta cynamonu
- 3 goździki
- 0.25 gałki muszkatołowej
- ziele angielskie
- skórka pomarańczowa

Opis przygotowania:
Miód z korzeniami zarumienić w rondlu, wlać wodę i zagotować. Dodać spirytus i wymieszać (nie gotować). Następnie przelać do dużej butelki, zakorkować i odstawić na 24 h. Gotowy krupnik przecedzić, podgrzać i podawać w małych filiżankach do kawy.
Przepis czytano już 5726 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin