Krupnik korzenny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 30 dkg miodu
- 0.5 l spirytusu
- 0.25 l wody
- 0.25 laski wanilii
- szczypta cynamonu
- 3 goździki
- 0.25 gałki muszkatołowej
- ziele angielskie
- skórka pomarańczowa
|
Opis przygotowania: Miód z korzeniami zarumienić w rondlu, wlać wodę i zagotować. Dodać spirytus i wymieszać (nie gotować). Następnie przelać do dużej butelki, zakorkować i odstawić na 24 h. Gotowy krupnik przecedzić, podgrzać i podawać w małych filiżankach do kawy. |
|
|
Przepis czytano już 5726 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |