Podgrzybki w śmietanie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 21 Ocena: 3.62 Składniki: - 1 kg podgrzybków
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- l l śmietany
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, małe zostawić w całości, a duże pokroić. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić grzyby i cebulę. Posolić i posypać pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 min. Wlać śmietanę i na zmniejszonym ogniu poddusić jeszcze 10 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 19837 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |