przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Amur pieczony

Poziom: średni
Głosów: 14
Ocena: 3.36
Składniki:
- 1 kg amura,
- tłuszcz do pieczenia,
- 150 ml śmietany,
- sól,
- pieprz i sok z cytryny do smaku.

Opis przygotowania:
Amura przygotowywać jak amura saute, ponacinać rybę z obu stron w poprzek na głębokość 1 cm w odstępach 3 cm, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i upec w piekarniku polewając tłuszczem. Pod koniec pieczenia skropić doprawioną śmietaną.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 24639 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin