przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka ze szczupaka

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 80 dkg szczupaka
- 6 dag tłuszczu
- 150 dkg ziemniaków
- 25 dkg śmietany
- sól
- pieprz
- szałwia

Opis przygotowania:
Rybę wyfiletować i wyporcjować, posolić i oprószyć pieprzem. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, gotować we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 min., odcedzić. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć ziemniaki i rybę, dodać pieprz i szałwię, zalać śmietaną i piec przez 30 min. w piekarniku o temperaturze 180°C.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5844 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin