| Kalafior zapiekany w sosie pomidorowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 50 min.
 Głosów: 2Ocena: 1.00
- 1 kalafior
 - 300 ml bulionu
 - 50 g żółtego startego sera
 - 50 g posiekanej szynki
 - 100 g pieczarek
 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 2 łyżki masła
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kalafior ugotować, osączyć, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać połową startego sera i posiekaną szynką. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle i ułożyć na kalafiorze. Bulion połączyć z koncentratem pomidorowym, dodać przyprawę i polać na kalafiora, posypać resztą startego sera i piec przez 15 min. w temperaturze 200°C.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7895 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |