przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet francuski

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 10
Ocena: 3.90
Składniki:
6 jaj
4 dag masła
2 łyżki wody
sól

Opis przygotowania:
Jajka rozbić, dokładnie ubić trzepaczką dodając wodę i posolić. Smażyć na maśle na wolnym ogniu. Podważyć szerokim nożem od boków, by na dno spłynęła rzadka masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę masła. Gdy omlet się zetnie i spód będzie lekko rumiany, a powierzchnia omletu o konsystencji galaretowatej - omlet jest gotowy.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 13613 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin