Kotlety z ryżu i jarzyn |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 1.67 Składniki: - 20 dkg ryżu
- szkl. mleka
- 20 dkg porów
- 10 dkg marchwi
- 10 dkg selera
- 10 dkg włoskiej kapusty
- 4 łyżki tartej bułki
- 3 łyżki tłuszczu
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- imbir
- 3 jaja
- łyżka mąki ziemniaczanej
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować na sypko na mleku z dodatkiem wody. Warzywa oczyścić, drobno pokrajać i udusić w maśle. Gdy są miękkie ostudzić i dodać do ryżu. Masę dokładnie wyrobić, wbić jaja, dodać przyprawy, wsypać tartą bułkę. Z masy formować owalne kotlety po dwa na osobę i smażyć na tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9789 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |