Tosty z indykiem i szparagami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 grzanki z chleba tostowego, cienko posmarowane masłem
- 8 cienkich plastrów pieczonego indyka
- 35 - 40 dkg puszka szparagów (osączonych z zalewy)
- 250 ml zupy szparagowej (np. z proszku)
- 250 ml śmietanki lub mleka zagęszczonego (niesłodzonego)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 3 łyżki utartego parmezanu
|
Opis przygotowania: Ułożyć grzanki na płaskim półmisku żaroodpornym. Przykryć je plastrami mięsa, a na wierzchu ułożyć szparagi. Zupę wymieszać ze śmietanką i równomiernie polać płynem grzanki, a następnie posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekać do silnego zrumienienia powierzchni. |
|
Region: Kuchnia australijska |
|
Przepis czytano już 5307 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |