|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kotlety ziemniaczane z serem |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 6Ocena: 3.67
- 1 kg ziemniaków
 - 2 cebule
 - 3 łyżki mąki pszennej
 - 2 - 3 jajka
 - 30 dkg twarogu
 - sól, pieprz
 - gałka muszkatołowa
 - tarta bułka
 - olej do smażenia
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ziemniaki dokładnie umyć, obrać, opłukać, ugotować, ostudzić, cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane i ostudzone ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa lub rozgnieść w prasce, dodać startą gałkę muszkatołową i cebulę. Wsypać mąkę, dodać rozgnieciony twarożek i jajka, starannie połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, podawać z surówką z kiszonek kapusty.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 9234 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |