| Kotlety schabowe w migdałowej panierce | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 3Ocena: 4.00
- 4 kotlety schabowe
 - 100 g płatków migdałowych
 - 0,5 szklanki bułki tartej
 - 2 jaja
 - 1 cytryna
 - 4 łyżki mąki
 - 4 łyżki oleju
 - sól
 - ostra papryka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą i odstawić. Jaja rozbić i roztrzepać. Kotlety rozbić drewnianym tłuczkiem, oprószyć solą i papryką. Panierować w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cząstkami cytryny i frytkami. Zamiast migdałów można użyć nasion sezamu.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11071 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |