| Skorzonera w sosie śmietanowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 4.00
- 50 dkg skorzonery
 - sól
 - cukier
 - łyżka masła
 - łyżka mąki
 - szklanka wody
 - kostka rosołu z drobiu
 - pół szklanki śmietany
 - przyprawa do potraw Jarzynka
 - zielenina
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ugotować oczyszczoną skorzonerę w wodzie, a następnie odcedzić i pokroić w kostkę. Oddzielnie przygotować jasną zasmażkę z mąki i tłuszczu, rozprowadzić zasmażkę wodą, dodać kostkę rosołu z drobiu, zagotować i podprawić sos śmietaną. Do sosu włożyć pokrajaną skorzonerę i przyprawić przyprawą do potraw Jarzynka, a następnie posypać zieleniną. Tak przygotowaną skorzonerę podawać na obiad lub kolację.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 8834 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |