przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasternak w sosie mlecznym

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 średniej wielkości korzenie pasternaku
- sól
- cukier
- przyprawa np."Jarzynka" do smaku
- 4 dkg masła
- 2 łyżeczki mąki
- 1.5 szklanki mleka
- zielenina

Opis przygotowania:
Pasternak ugotować w skórkach, następnie obrać, pokroić w kostkę lub słupki. Stopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem. Do zagotowanego sosu włożyć pokrojony pasternak, przyprawić do smaku solą, cukrem, "Jarzynką" i posypać zieleniną.
Przepis czytano już 6479 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin