przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gulasz grzybowy z boczniaka

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Składniki:
- 500 g boczniaka
- 2 - 3 cebule
- 1 papryka
- mąka
- przecier pomidorowy lub ketchup
- pieprz
- śmietana
- sól
- można dodać trochę przyprawy do gulaszu

Opis przygotowania:
Umyte, pokrojone grzyby na paseczki w poprzek blaszek podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę, paprykę i posypać mąką. Gdy jest zbyt gęste podlać wodą. Gdy wszystkie składniki staną się miękkie dodać przecieru lub ketchupu i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut. Do całości pod koniec duszenia można dodać kiełbasy pokrojonej w kostkę lub serdelka pokrojonego w krążki.
Przepis czytano już 8895 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin