Dorsz romantyczny |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 2.00 Składniki: - 6 sporych kawałków dorsza
- 2 ząbki czosnku
- 10 dkg masła
- nać pietruszki
- 1 szklanka mleka
- sól
- 1/4 łyżeczki białego zmielonego pieprzu
|
Opis przygotowania: Cząstki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie, pokryć kawałkami masła i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika. Kiedy masło się stopi, posypać rozgniecionym czosnkiem, z pietruszką. Doprawić pieprzem i wlać osolone mleko. Pozostawić w ciepłym piekarniku na pół godziny. Podawać z ziemniakami z wody. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 8319 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |