| Puree z warzyw | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 50 dkg dowolnego warzywa
 - 4 duże kartofle
 - 2 szczypty tartej gałki muszkatołowej
 - 2 szklanki wody
 - 1 łyżka siekanej natki pietruszki
 - sól i pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa oczyścić, wkroić do szybkowaru, zalać wodą, posypać przyprawami i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu zmiksować. Podawać do mięs lub ryb polane stopionym masłem lub słoniną, z surówką.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Szybkowar | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 8569 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |