| Stek z sosem pieprzowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 30 dag polędwicy
 - 3 szalotki (15 dag)
 - 10 łyżek czerwonego wytrawnego wina
 - 2 łyżki śmietany (30-proc.)
 - po 1 łyżce musztardy Dijon i oleju
 - po 1 łyżce tłuczonego pieprzu czarnego i zielonego
 - sól
 - ziarna pieprzu do dekoracji
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Szalotki posiekaj. Stek posyp czarnym pieprzem, usmaż na oleju, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni zeszklij szalotki, wlej wino, dodaj pieprz zielony i musztardę. Duś, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Wlej śmietanę i posól. Stek podawaj polany sosem. Możesz udekorować całymi ziarenkami pieprzu.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11496 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |