Deser Ani |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 8 Ocena: 4.25 Składniki: - 1 galaretka wiśniowa
- 4 mandarynki
- kiść winogron
- 2 śliwki renklody (lub nektarynki)
- bita śmietana
|
Opis przygotowania: W 1/2 litra wrzątku rozrobić galaretkę ( wiśniową ). Dobrze wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Przestudzoną wstawić do lodówki . Gdy zastygnie pokroić w kostkę . Mandarynki obrać ze skórki i podzielić na cząstki . Śliwki lub nektarynki wypestkować i pokroić na kawałki . Winogrona obrać z gałązki , przekroić na połówki . W pucharkach układać owoce i kostki galaretki przekładając bitą śmietaną . Podawać schłodzone w lodówce .
Oczywiście taki deser można robić z galaretki o innym smaku i innego zestawu owoców. Ważne , by było kolorowo i mieszały się różne smaki owoców . |
|
Opis / Uwagi: Wnuki dorosły do samodzielnego eksperymentowania w kuchni . Najczęściej udziela się najstarsza wnuczka Ania . Miesza wszystko ze wszystkim tworząc swoje kompozycje . Trzeba przyznać , że całkiem smaczne . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 8672 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |