Breakfast angielskie śniadanie |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 1 Głosów: 10 Ocena: 2.31 Składniki: - 2 kiełbaski Pork Sausages
- 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym ( małe ziarna
- 1 jajko
- 1 kromka chleba tostowego
- 1/2 pomidora
- 4 pieczarki
- 2 plastry bekonu
- masło
- 1 łyżka oliwy
- szczypta soli
- pieprz mielony
|
Opis przygotowania: Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski . Wstawić do piekarnika ( wygrzanego ) by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon . Dodać go do kiełbasek . Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek . Połówkę pomidora podsmażyć , dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple . Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić Tosta. Usmażyć jajko sadzone . Tosta posmarować masłem . Przekroić na dwa trójkąty . Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem . Dołożyć kiełbaski , bekon, pomidora i pieczarki . Lekko posolić i popieprzyć pomidora , pieczarki i jajko . Podawać natychmiast gorące .
Normalnie porcja jest dwa lub nawet trzy razy większa .
Niestety tych kiełbasek nie ma u nas w sprzedaży. Tak na wyczucie najbardziej smakowo pasowały by wg mnie zastępczo białe , cienkie kiełbaski wieprzowe, parzone . Ale to niestety chyba nie do końca będzie to samo . |
|
Opis / Uwagi: Tradycyjne śniadanie angielskie . Bardzo smaczne, obfite, kaloryczne .Podaję składniki na małą porcję ( wg Anglików ).Przepis i wykonanie Jason , pomocnik Babciagramolka. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 17248 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |