| Puree ziemniaczano-cebulowe Babcigramolki | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  30 min.Porcji:  2Głosów: 4Ocena: 3.75
- 4 ziemniaki średnie
 - 1 duża cebula
 - 1/2 szklanki mleka
 - 2 łyżki masła
 - sól
 - szczypta utartej gałki muszkatołowej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ziemniaki obrać, przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania ziemniaków obrać cebulę, bardzo drobno pokroić, zeszklić na 1 łyżce masła nie dopuszczając do zarumienienia. Gdy cebula jest już szklista zalać ją mlekiem, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i dusić aż mleko odparuje. Miękkie ziemniaki odcedzić i zmiksować razem z cebulą dodając jeszcze jedną łyżkę masła.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Doskonały dodatek do dań z grilla .Mało skomplikowane i tanie.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5787 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |