przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier jajeczny

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 5 żółtek
- 25 dkg cukru
- 1/3 l mleka
- 0.25 l spirytusu 96°
- 0.25 l winiaku (koniaku lub starowinu)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Opis przygotowania:
Mleko zagotować ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na jednolitą masę, którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać do dużej flaszki. Dodać spirytusu i winiak, potem dokładnie wymieszać przez wstrząsanie. Gotowy po 2 - 3 dniach. Wstrząsać przed rozlewaniem do kieliszków.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6889 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin