| Podsmażane ziemniaki z wołowiną | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 300 g ziemniaków gotowanych w łupinach
 - 1 plaster rostbefu
 - cebula
 - 40 g boczku
 - łyżka oleju
 - sól
 - pieprz
 - 2 łyżki siekanej pietruszki
 - 2 łyżki szczypiorku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki spłukać zimną wodą, obrać i odstawić na noc. Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzać i podsmażyć mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjąć i przyprawić. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć boczek. Dodać ziemniaki, podsmażyć je aż staną się chrupiące. Dwie minuty przed końcem smażenia dodać cebulę i natkę pietruszki. Dodać mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażyć.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 4825 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |