przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placki twarogowe z rodzynkami

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 g twarogu
- 4 jajka
- po 50 g mąki i cukru
- 1/2 szklanki śmietany
- 50 g rodzynek
- sól
- olej do smażenia
- cukier puder

Opis przygotowania:
Rodzynki namoczyć we wrzątku na 5 minut, osączyć. Twaróg zemleć.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, śmietanę, rodzynki, mąkę oraz szczyptę soli.
Z białek ubić sztywną pianę.
Delikatnie połączyć z masą twarogową.
Olej rozgrzać na patelni.
Łyżką maczaną za każdym razem w wodzie kłaść niewielkie placuszki.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Posypać cukrem pudrem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4598 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin