Diabelskie ziemniaczki |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 4.28 Składniki: - 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 kg ziemniaków
- 1 puszka kukurydzy 200g
- 1 puszka czerwonej fasoli 200g
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 2 pomidory
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- ostra, mielona papryka
|
Opis przygotowania: Ziemniaki gotować w łupinkach przez ok.10 min.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę.
Dodać mięso i całość smażyć ok. 5min.
Następnie dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę
i koncentrat pomidorowy.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Ostudzone ziemniaki przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Następnie wypełnić je farszem.
Ziemniaki z farszem owinąć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180° C przez 30 min. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 9686 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |