| Pieczeń z baraniny w ziołach | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: ponad 2 godz.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- udziec barani
 - 4-5 ząbków czosnku
 - łyżeczka tymianku
 - łyżeczka rozmaryny
 - łyżeczka cząbru
 - łyżeczka bazylii
 - łyżeczka szałwii
 - ½ szkl. białego wytrawnego Ina
 - sól
 - 2 łyżki masła
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mięso zbić wałkiem po czym natrzeć mieszanka ziół, oprószyć solą i natrzeć jeszcze czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godz.
 Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego wsmarowanego tłuszczem, obłożyć go plasterkami masła i skropić winem.
 Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 2 godz. często polewając sosem z pieczenia.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 8079 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |