przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bigos słodko-kwaśny

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
Proporcje wedle gustu
- Pół główki kapusty białej
- 0.5 kg kapusty kiszonej
- 0.5 kg boczku surowego lub inne mięso (kiełbasa biała, karkówka, schab)
- smalec najlepiej ze skwarkami
- 2 cebule
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy

Opis przygotowania:
Kapustę posiekać włożyć do garnka i zalać wodą gotować 1h, mięso i posiekaną cebule podsmażyć na smalcu na patelni, włożyć do kapusty, dodać koncentrat pomidorowy wedle smaku, przyprawić solą, pieprzem, liściem laurowym.
Przepis został dodany przez:  dorota82
Przepis czytano już 9998 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin