Lasagne ze szpinakiem i pomidorami |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2 kg makaronu Lasagne
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 2 łyżki przyprawy do dań z jajek
- 750 g mrożonego szpinaku
- 350 g sera żółtego
- 2 łyżki przyprawy do dań kuchni włoskiej
- 3 jajka
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Płaty lasagne ugotować na półtwardo. Szpinak rozmrozić na patelni, wbić jaja, dodać Przyprawę do dań z jajek, sól do smaku i dokładnie wymieszać. Pomidory wymieszać z przyprawą do dań kuchni włoskiej. Naczynie żaroodporne wyłożyć makaronem, nałożyć szpinak, przełożyć warstwą makaronu, nałożyć pomidory, przełożyć makaronem i posypać startym serem żółtym. Całość zapiekać ok. 40 minut w temp. 200 stopni |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 8425 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |