przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik "kropelki rosy"

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 żółtka
- 10 dag cukru (ok. pół szklanki)
- 15 dag. margaryny ( rozpuścić i ostudzić)
- 1 łyżka soku z cytryny

Masa serowa:
- 1 kg sera - zmielić
- 2 całe jajka + 4 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanka oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 budyń waniliowy

Na koniec:
- 6 białek
- 1 szklanka cukru

Opis przygotowania:
Ciasto: Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć na blachę posmarowaną i posypaną bułką tartą.
Masa serowa: jajka, żółtka i cukier ubić, a następnie dodać zmielony ser. Dodać resztę składników, wymieszać i wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 min. w temp.180 stopni.
Na koniec ubić białka z cukrem i wylać na ser - piec ok 10 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6470 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin