| Bigos z młodej kapuchy | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  90 min.Głosów: 1Ocena: 5.00
-  kapusta(duża)
 - 60 dag mięsa
 - 50 dag wędliny
 - cebula + szczypior
 - koper
 - 3 liście laurowe
 - 4 ang. ziela
 - kostka bulionowa (wędzony boczek)
 - kostka wołowa
 - pieprz w ziarnkach
 - pieprz zmielony
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mięso płuczemy, wstawiamy do małej ilości wod (aby było przykryte) dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
 Kapustę szatkujemy.
 Wędlinę podsmażamy na patelni (jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu).
 Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy na małe kawałki.
 Kapustę wkładamy do wywaru po mięsie, dodajemy mięso, gotujemy do miękkości.
 Pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę, szczypior i pokrojony koper.
 Gotujemy moment i kapusta gotowa. Można dopieprzyć lub dosolić wg smaku.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: ze świeżej kapuchy pycha.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  klaudyna | 
	| Przepis czytano już 7125 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |