przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Raita / rajta

Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 6
Głosów: 6
Ocena: 4.83
Składniki:
- jogurt (najlepiej typ bałkański) 2/3 opakowania
- 3-4 łyżki maślanki
- cebula dymka - 2 szt
- odrobina mięty (może być suszona)
- przyprawy: sól, pieprz czarny, kumin mielony, szczypta chilli
- łyżka ghee lub zwykłego masła

Opis przygotowania:
Cebulę drobno posiekać (bez szczypioru) i połowę zeszklić na maśle, odsączyć z tłuszczu i wystudzić. Dodać do jogurtu, surową cebulę też, maślankę i przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Podawać jako dodatek do ostrych dań, np. biryani.
Opis / Uwagi:
Można dodać starty na tarce i osączony z wody zielony ogórek i imbir.
Region:  Kuchnia indyjska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  kass
Przepis czytano już 11545 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin