Banany w cieście |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 4 porcje Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - 4 szt. banany
- 3 szt. jaj
- 3 łyżki śmietany 12%
- ok. 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru
- 2 szkl. oleju
- cukier puder - według uznania
|
Opis przygotowania: 1. Banany wstawić do lodówki na 2 godz.
2. Białka ubić na sztywno.
3. Żółtka utrzeć z cukrem kryształem na jednolitą masę.
4. Do masy stopniowo dodawać po łyżce mąkę i śmietanę.
5. Masę połączyć z ubitymi białkami.
6. Ciasto wstawić do lodówki na 1 godz.
7. Banany pokroić w plastry grubości od 0,5cm do 1 cm.
8. Kawałki banana maczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
9. Usmażone plastry osączać z oleju papierowym ręcznikiem.
10. Podawać posypane cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: czarna89 |
Przepis czytano już 9148 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |