przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tortilla z kurczakiem

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 5
Ocena: 3.40
Składniki:
- pierś kurczaka
- 10 dag żółtej fasolki szparagowej
- 3 marchewki
- 4 gotowe tortille pszenne
- 5 dag żółtego sera
- łyżka oliwy
- łyżka keczupu
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Pierś kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Wystudzić, pokroić na długie paseczki. Fasolkę obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Marchewki obrać, opłukać i pokroić w cienkie, długie słupki. Ser pokroić w takie same słupki. Tortille pszenne lekko podgrzać, zawinąć w nie kurczaka, fasolkę, pokrojoną marchewkę i żółty ser, dodać kleks keczupu. Tortille zawinąć (każdą osobno) w folię lub pergamin.

Moja rada

Do farszu do tortilli możesz wykorzystać pokrojone kotlety schabowe lub drobiowe, które zostały z obiadu.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis został dodany przez:  macho
Przepis czytano już 7053 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin