Burito |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 1-2 Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: - 25 dag piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 przecier pomidorowy
- kolendra
- pieprz, sól
- 1 papryczka chilli
- 1 sałata
- 4 placki tortilla
- oliwa do smażenia
- gęsta śmietana 18%
- tarty żółty ser
|
Opis przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i usmażyć na oliwie. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w średnio drobną kostkę i usmażyć na osobnej patelni.
2. Do usmażonego kurczaka dorzucić fasolę z puszki razem z zalewą, podsmażoną cebulę i paprykę. Dorzucić posiekaną na drobno papryczkę chilli, kolendrę, pieprz, sól i przecier pomidorowy. Całość doprowadzić do wrzenia.
3. W tym samym czasie podgrzać placki tortilla. Na każdy z placków wyłożyć 2 umyte liście sałaty, na to trzy- cztery łyżki nadzienia. Całość posypać tartym serem, zawinąć w rulonik. Podawać ze śmietaną. Smacznego! |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
|
Przepis został dodany przez: macho |
Przepis czytano już 10763 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |