Pierogi-farsz kapusta z grzybami |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto na pierogi według mojego przepisu.
|
Opis przygotowania: 1kg kapusty kiszonej przemywamy wodą, jeżeli bardzo kwaśna. Gotujemy na wolnym ogniu około
1 godziny często dolewając wody by się nie przypaliła. Gotującą się kapustę doprawiamy liściem laurowym oraz możemy dodać kostkę wołową i odrobinę wegety. Grzyby suszone około 150 gram zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. Odcedzamy. Rumienimy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę (2 duże lub 3 średnie cebule). Ścieramy na tarce o grubych oczkach połowę dużej lub dwie małe marchewki. Startą marchew blanszujemy na maśle. Odcedzamy kapustę i wyjmujemy liść laurowy. Dodajemy grzyby. Miksujemy w melakserze, dodajemy marchew, doprawiamy pieprzem czarnym, mieszamy łyżką. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4384 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |