przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi-farsz kapusta z grzybami

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto na pierogi według mojego przepisu.

Opis przygotowania:
1kg kapusty kiszonej przemywamy wodą, jeżeli bardzo kwaśna. Gotujemy na wolnym ogniu około
1 godziny często dolewając wody by się nie przypaliła. Gotującą się kapustę doprawiamy liściem laurowym oraz możemy dodać kostkę wołową i odrobinę wegety. Grzyby suszone około 150 gram zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. Odcedzamy. Rumienimy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę (2 duże lub 3 średnie cebule). Ścieramy na tarce o grubych oczkach połowę dużej lub dwie małe marchewki. Startą marchew blanszujemy na maśle. Odcedzamy kapustę i wyjmujemy liść laurowy. Dodajemy grzyby. Miksujemy w melakserze, dodajemy marchew, doprawiamy pieprzem czarnym, mieszamy łyżką.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4384 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin