|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Filety z okonia w panierce migdałowo-sezamowej na pierzynce z rukoli |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: filety z okonia
|
Opis przygotowania: Filety myjemy,wycieramy papierowym ręcznikiem,solimy i pieprzymy,można skropić sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1h.
Kołderka z rukoli.
Rukola (podstawa), szczypior, rzodkiewki,koper lub inna sezonowa zielenina.Rozdrabniamy,solimy,pieprzymy(można doda ostrej czubricy, lub innych ulubionych przypraw) i zalewamy to wszystko gęstym jogurtem -mieszamy.
Filety z okonia smażymy na oleju obtoczone w panierce wykonanej z tartej bułki,pokruszonych listków migdałowych,oraz podprażonego ziarna sezamu.
Jeszcze ciepłe układamy jak na zdjęciu- dekoracja zależy od kreatywności kucharza(można lepiej) |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 6038 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
smacznego Dodał/a ~Ucho dnia 2012-01-21 16:47:15
Cieszę się ,że podoba sie Tobie mój przepis.
Tylko zdjęcie modłeś zanieścic swoje!! http://wesolystraznik.blog.onet.pl/1,AR3_2009-05_2009-05-01_2009-05-31,index.html
|
|
|
|