AJWAR-CHORWACJA |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 3 kg papryki czerwonej słodkiej
- 20 dkg papryki chili ostrej
- 2 główki czosnku
Zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze na papkę
Dodać:
- 0,5 kg cukru
- 1 l oleju (proponuję dać połowę z tego)
- 2 słoiczki koncentratu pomidorowego
- 1 szk. octu
- 1 1 łyżki soli
- 10 ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe
- 1 płaska łyżeczka pieprzu
|
Opis przygotowania: Wszystko gotować 15 min. Gorące wkładać do słoiczków. Odwrócić do góry dnem.
Przechowywać np.w lodówce lub spiżarni,pewnie niedługo bo taki dobry!!!
SMACZNEGO !!! |
|
Opis / Uwagi: Bardzo ciekawy sos,pyszny do wędlin, sosów.
Pierwszy raz jadłem go będąc w Chorwacji i od razu polubiłem!Jadłem go w pysznej pszennej bułce z grillowanymi królewskimi krewetkami,bomba! |
|
|
Przepis został dodany przez: jaceksz |
Przepis czytano już 6847 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |