Dynia w sezamie |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg dyni
sól
jajko
2 łyzeczki sezamu
łyżeczka pieprzu
bułka tarta
5 łyżek masła
liść sałaty
20 dag sosu słodko-kwaśnego
kolendra do dekoracji
|
Opis przygotowania: 1.Dynię umyj i pokrój w ćwiartki.Usuń gniazda nasienne i obierz.Miąższ pokrój w 2-centymetrowe paski.Gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia.
2.Wsyp sezam na suchą patelnię i upraż na średnim ogniu,mieszajac i pilnując,na złoty kolor.Ostudć.
3.Jajka rozmieszaj z przyprawami.Następnie zanurzaj dynię i panieruj w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
4.Smaż na rozgrzanym maśle po 5 minut z każdej strony.Udekoruj listkiem sałaty i kolendrą.Podawaj polane sosem słodko-kwasnym. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4908 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |