| Dynia w sezamie | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  20 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg dyni
 sól
 jajko
 2 łyzeczki sezamu
 łyżeczka pieprzu
 bułka tarta
 5 łyżek masła
 liść sałaty
 20 dag sosu słodko-kwaśnego
 kolendra do dekoracji
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.Dynię umyj i pokrój w ćwiartki.Usuń gniazda nasienne i obierz.Miąższ pokrój  w 2-centymetrowe paski.Gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia.
 2.Wsyp sezam na suchą patelnię i upraż na średnim ogniu,mieszajac i pilnując,na złoty kolor.Ostudć.
 3.Jajka rozmieszaj z przyprawami.Następnie zanurzaj dynię i panieruj w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
 4.Smaż na rozgrzanym maśle po 5 minut z każdej strony.Udekoruj listkiem sałaty i kolendrą.Podawaj polane sosem słodko-kwasnym.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5672 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |