|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| CORDON BLEU |  |  |  | Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  15 min.Porcji:  1Głosów: 1Ocena: 5.00
Plaster ładnej wieprzowiny
 Plaster szynki gotowanej
 Plaster sera żółtego pikantnego
 Pieprz, sól, do smaku.
 Panierka, - jajka + mąka + bułka tarta
 
 
 |  | Opis przygotowania: Plaster ładnego mięsa rozbić na dość spory płat, posolić, oprószyć pieprzem. Na połowie ułożyć plaster szynki, plaster sera Gouda lub innego pikantnego. Nakryć drugą połową i zasklepić tłuczkiem tak, aby wkład nie wystawał. Obtoczyć w mące, jajku, i bułce tartej. Usmażyć na gorącej patelni na złoty kolor, podlać winem i jeszcze poddusić ok. 5 minut. Można równie dobrze zrolować całość zamiast zaklepywania i tak jak poprzednio spanierować, a potem poddusić na winie.  Podawać z ryżem, warzywami, pieczywem, pełna dowolność.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Nazywany Szwajcarem, kotlet z wkładem serowo-szynkowym jest super szybkim i tanim daniem a jakim smacznym oceńcie sami. Przyprawić go można dowolnie i podać z czym się tylko chce.
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  chef7 |  | Przepis czytano już 4874 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |