przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Hiszpańska paella z krewetkami

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
25 dag sprawionych mrożonych krewetek
1,5 szklanki ryżu
4 ząbki czosnku
duży pomidor
papryka chili
1 szklanka ugotowanej fasolki szparagowej
oliwa
ostra i słodka papryka mielona
szafran
kurkuma
sól
pieprz
curry

Opis przygotowania:
1 . Czosnek obieramy i kroimy w plasterki . Chili myjemy , osuszamy , usuwamy gniazda nasienne . Miąższ kroimy w małą kostkę i podsmażamy z czosnkiem na rozgrzanej oliwie .
2 . Krewetki rozmrażamy i dodajemy do papryk i czosnku . Chwilę smażymy . Pomidora sparzamy , usuwamy skórę . Miąższ kroimy w kostkę i wkładamy do krewetek . Mieszamy i chwilę dusimy .
3 . Do paelli wkładamy fasolkę szparagową . Wlewamy około 1,5 szklanki wody i wsypujemy ryż . oprawiamy .
4 . Paellę gotujemy , aż ryż będzie miękkie , a woda wyparuje . razie potrzeby podlewamy wodą .
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4605 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin