| Cielęcina duszona po kreolsku | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  50 min.Porcji:  5Głosów: 1Ocena: 5.00
1kg cielęciny (filet)
 2 gałązki rozmarynu
 100 g szparagów (poza sezonem mogą być ze słoika)
 200 g pieczarek
 1 marchewka
 700 g przecieru pomidorowego Valfrutta
 100 ml białego wina
 1 ząbek czosnku
 szafran do smaku
 oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 sól i pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cielęcinę pokrój w medialony i natrzyj ją świeżo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem. Podsmaż ją na oliwie z oliwek wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dorzuć pokrojoną w kostki marchew
 i pieczarki. Po chwili dolej wino i pozwól mu odparować. Szafran rozpuść w małej ilości wody i dodaj go wraz z przecierem pomidorowym. Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 20 minut.Na koniec dodaj przepołowione wzdłuż szparagi i gotuj jeszcze następne 3 minuty. Potrawę podawaj udekorowaną szparagamii pieprzem. Gotuj ok. 10 minut, a następniedodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 4303 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |