przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
" 1 torebka Ryżu Basmati marki Britta
" 250 g krewetek królewskich
" 2 łyżki imbiru marynowanego
" 2 łyżki soku z imbiru
" 100 ml oliwy z oliwek
" 3 ząbki czosnku
" sos tabasco
" 2 łyżki octu winnego
" 1 limonka
" gałązki kolendry
" sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Ryż Basmati marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Dla podkreślenia smaku możesz dodać 1 ząbek czosnku podsmażony na 2 łyżkach oliwy. Krewetki usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około minutę z każdej strony.
Sos:Do naczynia wlej 100 ml oliwy z oliwek i dolej ocet winny. Dodaj dwa całe ząbki czosnku, 2 łyżki imbiru marynowanego, 2 łyżki soku z limonki, 3 krople tabasco. Wszystkie składniki zmiksuj, a gotowy sos przetrzyj przez sitko.
Ryż marki Britta ułóż na środku talerza, obłóż krewetkami, udekoruj pokrojoną w cząstki limonką i gałązkami kolendry. Sos podawaj w kokilce.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3425 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin