| Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  40 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
- Kiełbasa biała surowa firmy Gzella 1,5 kg
 - olej 3-4 łyżki
 - cebula 6-7 średnich sztuk
 - czosnek  6 ząbków
 - pomidory z puszki 2 puszki po 400g
 - papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
 - majeranek  3 łyżki
 - pieprz ziołowy 1 łyżeczka
 - sól, pieprz czarny do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.
 
 Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.
 
 Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.
 Smacznego!
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3945 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |