Pijak |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: Biszkopt:
4 jajka
ž szkl. cukru
ž szkl. mąki
˝ łyżeczki proszku do pieczenia
ź szkl. suchego maku
masa:
˝ l mleka
2 budynie śmietankowe / waniliowe
1 kostka masła
cukier
oraz:
herbatniki
spirytus
polewa
wiórki kokosowe
|
Opis przygotowania: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i makiem. Piec w temp. 160 st. C ok. 30-45 min.
Masa: ugotować budyń z cukrem. Utrzeć masło, dodać ostudzony budyń.
Biszkopt przełożyć masą budyniową, ułożyć herbatniki maczane w spirytusie, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6867 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |