przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pijak

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
Biszkopt:
4 jajka
ž szkl. cukru
ž szkl. mąki
˝ łyżeczki proszku do pieczenia
ź szkl. suchego maku
masa:
˝ l mleka
2 budynie śmietankowe / waniliowe
1 kostka masła
cukier
oraz:
herbatniki
spirytus
polewa
wiórki kokosowe

Opis przygotowania:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i makiem. Piec w temp. 160 st. C ok. 30-45 min.
Masa: ugotować budyń z cukrem. Utrzeć masło, dodać ostudzony budyń.
Biszkopt przełożyć masą budyniową, ułożyć herbatniki maczane w spirytusie, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6867 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin