| Aromatyczne gotowane pulpeciki z warzywami i pełnoziarnistą kaszą, bez jajka i bez bułki tartej - dla dzieci po 12 miesiącu. | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyPorcji:  8Głosów: 1Ocena: 5.00
Składniki:
 250 g mięsa mielonego
 1/3 małej marchewki
 1/3 małej pietruszki
 Natka pietruszki
 Pół ząbka czosnku
 Majeranek
 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki warzywnej z dynią, ryżem i kukurydzą Holle
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotowanie:
 Posiekać natkę, warzywa pokroić w maluteńką kosteczkę i wraz z mięskiem włożyć do miseczki, czosnek wycisnąć przez praskę i także dodać do miseczki. Całość dopełnić 3 łyżkami pełnoziarnistej warzywnej kaszki, oprószyć majerankiem i dobrze wymieszać łącząc dokładnie wszystkie składniki. Zagotować wodę w garnuszku i formować z mięsa kuleczki wkładając do gotującej się wody. Pulpety gotować ok 15  20 minut.
 
 Porada: Z takiej ilości składników wychodzi ok 7  8 pulpetów. W zależności od apetytu dziecka, należy ugotować tyle ile zje na raz. Pozostałe pulpeciki można zamrozić na surowo w folii delikatnie je od siebie separując, aby się nie skleiły.
 
 Holle.pl
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mniam | 
	| Przepis czytano już 3450 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |