| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pulpety z ryżem brązowym Britta, wołowiną i jarmużem |  
	 |  
		  Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 200 g ryżu brązowego Britta 
500 g wołowiny mielonej (najlepiej z łopatki) 
250 g jarmużu  
1 duży pęczek natki pietruszki 
4 łyżeczki ostrej musztardy  np. rosyjskiej 
1 duża cebula 
3 duże ząbki czosnku 
olej 
3 łyżki drobnych otrębów owsianych 
6 łyżek mleka 
12 łyżeczki pieprzu 
23 łyżeczki soli
 
  |  
	Opis przygotowania: 1. Ryż brązowy marki Britta ugotuj w lekko osolonej wodzie, ostudź. 
2. Jarmuż umyj, wytnij twarde części i drobno go pokrój. 
3. Cebulę i czosnek drobno pokrój w kosteczkę. Rozgrzej 4 łyżki oleju, dodaj cebulę i czosnek, całość zeszklij mieszając. Dodaj jarmuż i mieszając duś ok. 5 minut. Ostudź. 
4. Mięso przełóż do miski, dodaj otręby, mleko, ryż brązowy marki Britta, zawartość patelni, musztardę, sól, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut, aby otręby napęczniały. 
5. Formuj pulpety. Rozgrzej na patelni 5 łyżek oleju i smaż na średnim ogniu pulpety porcjami.  
W razie potrzeby dodaj odrobinę oleju.  
6. Na koniec przełóż wszystkie pulpety na patelnię, dodaj 1/2 szklanki bulionu (warzywnego lub mięsnego), przykryj patelnię pokrywką i duś mięso do odparowania płynu. 
7. Podawaj gorące pulpety z porcją sałatki. Pulpety przed podaniem możesz posypać tartym serem, np. parmezanem. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  flypr |  	| Przepis czytano już 2604 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |